Testování na zvířatech


Kolik nevinných zvířat muselo právě kvůli nám k dnešnímu dnu zemřít? Tyto počty jsou zajisté obrovské a zcela šokující. Krémem, kterým si denně potíráte svou kůži, bylo potíráno i hodně zvířat. Řasenkou, kterou se líčíte, byly nalíčeny i řasy bezbranných tváří.

Zvířata, která se používají na testování se nazývají tzv.: pokusná zvířata. Desítky milionů zvířat ročně jsou týrána (pálena, ozařována, oslepována, střílena, trávena, opařována, trhána, omračována apod.) a to jen proto aby na konci skončili jako odpad po pokusech. U některých zvířat se před testováním vyřezávají hlasivky.

Průmysly, které testují na zvířatech:
-Potravinářský průmysl- testují se konzervační přísady apod
-Chemický průmysl- prací prášky čistidla- testují se nanášením zvířatům do očí, na kůži, orálně se cpou do organismu
-Automobilový průmysl-bezpečnostní zkoušky nových aut
-Vojenský průmysl-vojáci se učí efektivně zabíjení- zajisté pamatujeme nedávnou kauzu kdy vojáci ukusovali kuřatům zaživa hlavy
-Farmaceutický průmysl-léky,očkovací séra
-Kosmetický průmysl- šampony, mýdla, voňavky, barvy- nanáší se zvířatům do očí, na oholenou kůži apod.

Výuky na školách se také zpestřují pitvami ptáku, žab, žížal apod.
Miliony zvířat jsou uměle nakaženy chorobami, které je vůbec nepostihují. Zvířata jsou také nucena kouřit tabákové výrobky a omamné látky.

U nás v ČR je testování kosmetickým výrobků od roku 2004 zakázáno.

Firmy s HCS a HHPS jsou firmy které netestují na zvířatech dokonce ani jednotlivé složky. Tak proto nakupujte jejich výrobky a podporujte humánní zacházení se zvířaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat