Čarodějky



Co nebo kdo je to vlastně čarodějnice? Žena či spíše stará bába s kotlem a různými lektvary? Žena létající na koštěti? Proč zrovna žena?

Čarodějnictví má různé významy, jak pro odlišné kultury, národy a doby, ale vše spojuje používání nadpřirozených možností či sil. Je hodně obvlivnováno bábami kořenářkami mastičkáři a jinými.

S čarodějnictvím jsou spjaty: kouzlení, schopnosti létat, smlouva s temnými silami, často spojená s bizarním sexuálním chováním atd... Při pohledu do historie se nám zajisté vybaví hony na čarodějnice. Nejvíce se v tomto boji projevovala církev.Nejčastější tresty bylo upálení nebo ukamenování. ¨Probíhá tzv pálení čarodějnic ještě dnes. Koná se o Filipojakubské noci, která je ze dnes 30.dubna na 1.května, tato noc je údajně kouzelná.Nejstarší profese první čarodějnice na světě prý byla Aradia, dcera Diany a boha slunce Lucifera.Kromě dobrých duchů vládli našim předkům i duchové s horší povahou.Řekové měli hroznou kouzelnici Hekaté, vládkyni podsvětí, nebo Kirké, čarodějnici, která z přátel Odyssea vykouzlila prasata.

Rozeznáváme tři druhy čarodějek:
BÍLÁ:To byly ženy, které uměly probudit lásku, odvrátit uřknutí a poradit,.Používaly kořínky, bylinky a modlitby.
ČERNÁ:Uměly uřknout a uhranout a předpovídat budoucnost pomocí kouzel, zaříkávání a odporných lektvarů.Prý na sebe uměly brát zvířecí podobu, v noci vycházely ven a vraždily děti i dospělé.
SATANISTICKÁ:Tyhle byly přímo ve spojení s démony, létaly na sabat a tam prováděly různé zvrácené rituály, tře a milování s ďáblem.

Čarodějnice pomocí svých rituálů pracují s neviditelným světem, aby pozitivně ovlivnili sami sebe a svět kolem nás. Pro někoho znamenají čarodějnice tzv.: návrat k přírodě.

Jak na čarodějnice se různí názory, tak i na jejich existenci. Představu o čarodějnicích nám zkreslují filmy i knihy. Setkáváme se s různými lexikony kouzel apod..

Žádné komentáře:

Okomentovat