Piercing a jeho rizika


Dát si nebo nedát piercing? Nad touhle otázkou třeba zrovna přemýšlíte. Piercing je vlastně rituální ozdoba. Dnes už je to spíše modní otázka.

Člověk by měl zvážit vše pro a proti, než se k takovému rozhodnutí uchýlí. Argumenty pro jsou určitě estetické významy a argumenty proti jsou infekce, zadrhávání o oblečení aj...!

Prvním rizikem je dostání infekce již při prvotním zavádění piercingu, proto pokud opravdu chcete piercing, tak doporučuji jen salony a jiná zařízení specializovaná na tyto úkony.Rozhodně si to nenechejte dělat u svých známých, kteří mohou být pouzí amatéři, v salonech je to sice trochu dražší, ale budete mít aspoň jistotu snížení rizika infekce. Po zavedení piercingu je nutno dbát na zvýšenou osobní hygienu a pokyny od odborníka. Zvětšuje se riziko i nákazy žloutenky typu B a C. Starostlivost se liší podle toho kterou část těla jste si dali propíchnout. Náušnice se dnes už zavádějí do obočí, nosu, brady, uší, bradavek, pupíku a genitálií. Každé místo nese svá rizika. Rozdílné jsou i doby hojení. Důležité je i dobré naplánování na zavedení takové ozdoby. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že není dobré si udělat piercing pupku během horkého léta. Po propíchnutí pupíku se nesmíš 2- 3 týdny koupat na koupalištích a v rybnících. Nejspíše se nechceš koukat na dění ve vodě ze břehu, tak si radši vše dobře naplánuj.

Počítej i s tím, že pokud si pierc necháš udělat, může se zadrhávat o oblečení, což není zrovna příjemné. Hlavně řetízkové a různě tvarované piercingy jsou absolutně nepraktické. Není nic horšího než jsi třeba pupík natrhnout.

Ted k těm důvodům, pro které si svá těla nechává většina lidi propíchávat na různých místech. Ano třeba před blížícím létem se hodně z Vás rozhoduje o nějaké tělesné ozdůbce. Některé druhy piercingů jsou i sexy, mohu podotknout, že náušnice v pupku vypadá v létě opravdu dobře. Ale stojí to za ty všechny rizika? To rozhodnutí záleží jen na Vás.

Jak jste se už určitě dozvěděli mám pierc v pupíku. Pokud se pro pierc rozhodnete tak zaručuji, že za delší dobu nebudete ani vědět, že ho máte. Stane se nepatrnou součástí Vašeho života, bez něj si budete připadat tak nějak divně :=)...Ted už bych si asi pierc nenechala udělat, poněvadž mám na to už trošku jiné názory, ale už je takovou malou součástí mého života. A Vy dělejte jak myslíte:P

1 komentář:

  1. A kdy je podle tebe vhodná doba udělat si piercing do pupiku ?? :))

    OdpovědětVymazat