Týrání zvířat



Co lze a nelze považovat za týrání zvířat? Jak zabránit týrání zvířat? Lze za týrání považovat i to, že koupíte svému potomkovi malé roztomilé zvířátko, které jednou vyroste a tím pádem přestane být středem pozornosti vašeho dítěte, to znamená, že může nastat situace, kdy zvíře nedostane nějakou dobu najíst či napít.

Každý z nás se zajisté setkal ve svém okolí s týráním zvířat. Bud v médiích nebo dokonce v blízkosti svého bydliště. Jako týrání se může brát, i když si někdo pořídí pejska, kterého nechodí venčit a je odsouzen k životu na dvorku.

A co takhle cirkusy, zvíře, které se ocitne v cirkuse prožívá svůj život pouze v manéži a své kleci. Proč bychom nemohli mít cirkusy bez zvířat? Na tuto otázku se ptá hodně našich spoluobčanů. Existuje také teorie, že zvíře, aby jse naučilo nějaký kousek, musí mít z učeni radost, ale před se život v divočině by byl mnohem lepší.

Na ulicích potkáváme lidi oblečené do kožichů. Kolik zvířecích životů na takový jeden kožich muselo padnout, to už se nikdo neptá. Pří dnešních výrobních technologiích by mohli dámy chodit oblečené v napodobeninách. Aspoň z mého pohledu žena oblečena do napodobeniny může být na sebe více hrdá než ta na jejiž kožich musely padnout nečetné počty životů bezbranných stvoření.


Kdo by kdy pomyslel, že se budou zvířata líčit. Ano jedná se o testování kosmetiky a jiných výrobků. Proč by měli ty bezbranné němé tváře trpět kvůli našemu zkrášlování?

Zabíjení zvířat kvůli naší potravě by mohlo být také šetrnější a co teprve tzv.: cesta na smrt.

Dále bych mohla zmínit i vliv průmyslu na přirozené prostředí zvířat. Chtělo by větší znalost ekologie. Pokud jsou ještě nějaké životní prostředí plně zachována tak se v nich prohánějí pytláci. Jako týrání můžeme brát spoustu dalších věcí.

Nakupujme tedy prostředky testované na zvířatech. Vyhněme se nákupu pravých kožešinových výrobků. Zajímejme se více o dění kolem nás. Nekupujme zvířátka jako nečekané dárky, poněvadž tyto nečekaná dárky většinou končí v útulku.

!!!!!!!!PODPORUJME SVOBODU ZVÍŘAT!!!!!!!!!!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat